onsdag 15 maj 2013

Minimalism

Nä, inte svartvit inredning med borstat stål. Den stilen är verkligen inte jag. Jag gillar färg och mys. Däremot gillar jag tanken på att inte ha en massa prylar - det är vad jag menar med minimalism. Om det kan man läsa massor hos It's easy being green (på svenska). 

När jag flyttade hemifrån hade jag massa grejer, men på de sju år som gått sedan dess har jag sorterat bort säkert mer än hälften av mitt bohag. Det är befriande varje gång jag kan slänga/skänka grejer som jag inte behöver. Trots att jag försöker hålla mängden ägodelar på en låg nivå så kan jag ofta hitta ännu mer jag inte behöver - det är väl konstigt?

För bara några veckor sedan sorterade jag ut fem pappkassar med allt ifrån kläder till böcker och porslin. Det mesta åker till Erikshjälpen här i byn, resten direkt i deponisoporna eller till sopstationen. 

Efter hand som saker går sönder försöker jag dessutom ersätta saker med mer hållbara alternativ. T.ex kommer mina ganska slitna köksredskap i form av slevar och stekspadar att gå hädan ganska snart och ska då ersättas av trä- och metallredskap. Uppvärmd plast ger ifrån sig mycket gifter och det vill jag inte ha i min mat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar